”Kan du mærke gulvet gynger, når vi alle sammen synger?” Sådan lyder et citat fra en sang, der er kendt fra de danske håndboldhaller. Har du været tilskuer til en professionel håndboldkamp, så kan det være, at du har hørt den. I alt sin enkelthed handler sangen om at skabe en god stemning på lægterne, så håndboldholdet på banen klarer sig godt. Men i bogstavelig betydning giver ønsket ikke meget mening. Sportsgulve skal nemlig kunne klare lidt af hvert uden at give efter for presset og give gyngende fornemmelser.

Multifunktionelle sportsgulve

Et halgulv er ikke bare et halgulv. Står din sportsforening overfor at skulle indhente tilbud på nyt underlag i den lokale sportshal, så kan det være en god idé at læse mere om alle de forskellige typer sportsgulve.

Selvom man som menigmand ikke skulle tro det, så er der nemlig stor forskel på, om man vælger en type gulv, der udelukkende skal bruges til en enkelt sportsgren, eller om man vælger en gulvbelægning til et multifunktionelt brug. I de danske haller er der ofte lagt sportsgulve, som er hårdføre og som kan klare mange forskellige formål. Det er nemlig langt de færreste haller, der kun er opført til et enkelt formål. De fleste benyttes af både badmintonspillere, håndboldentusiaster, gymnastikforeninger og deslige.

Sportsgulve til bredden eller eliten

Når der skal vælges nye sportsgulve til den lokale idrætshal, er det vigtigt at tage flere forskellige faktorer med i overvejelserne. Skal gulvet have en glat overflade, der ikke giver brandsår, når håndboldspillerne kaster sig ind foran målet i et hopskud? Eller er det vigtigere med en god affjedring, så springgymnasterne og rytmedanserne får optimale forhold for at dyrke deres idrætsformer. Med den rette rådgivning vil du opleve, at der findes sportsgulve til hvert et behov. Man kan sagtens vælge en kombineret løsning, som kan benyttes af alle idrætsforeningens brede udvalg af sportsgrene.

Men har man i sinde at lave sportsgulve til brug ved eliteidræt, så er der nogle andre regler, der gør sig gældende. Professionelle sportsforbund stiller krav til sine baner. Ved stævner, konkurrencer og kampe er det nemlig vigtigt, at sportsudøverne får de samme betingelser, uanset om der spilles på hjemme- eller udebane. Alle gulve til f.eks. professionel håndbold er derfor skabt ud fra de samme præmisser, så de samme fysiske betingelser gør sig gældende uanset om der spilles bold i Aalborg eller København.