Bogføring: Det skal du huske, når du skal bogføre

Er du ejer eller medejer at egen virksomhed? Så ved du sikkert allerede, at bogføring er vigtigt! Læs med her, hvor vi kommer med tjeklisten, du skal huske, når du bogfører!

Husk momsen!

En af de største faldgruber, når folk skal bogføre, er momsen. Mange vælger at udskyde momsregnskabet til kort før, at årsregnskabet skal sendes ind. Det kan komme som et chok for mange, når de sidder med årsregnskabet og pludselig opdager, at momsen ikke passer!

Som en hovedregel siger man, at omkring 20% af indkomsten fra privatkunder skal betales til skat, hvorfor det pludselig kan blive meget dramatisk, hvis man opdager, at momsen ikke stemmer overens!

Tag billeder!

Det lyder måske fjollet, men det kan faktisk hjælpe rigtig meget, hvis man løbende husker at tage billeder af alle de kvitteringer, regninger og fakturaer, som man må have liggende rundt omkring. Vi er vant til at have det meste tilgængeligt på vores computere, hvorfor det kan være smart at have alt dokumenteret herinde!

Bogfør løbende!

Det kan være en kæmpe fordel, hvis man vælger at bogføre løbende. På denne måde er du mere sikker på ikke at overse en vigtig faktor i regnskabet! Det kan desuden også være en fordel for dig selv personligt, fordi du bliver mere vant til at ordne bilag, indberette fakturaer osv. Jo mere du bogfører, des bedre bliver du til det!

Find det rigtig software

Fordi der er så mange, der oplever, at det er kompliceret at bogføre, er det lavet meget software til at afhjælpe dette. Et godt og overskueligt regnskabsprogram kan gøre en stor forskel og være en stor hjælp, som mange i dag benytter sig af. Det kan desuden spare dig for rigtig meget tid, hvilket sandsynligvis er noget, du er interesseret i. Du skal naturligvis finde det software, du har nemmest ved at bruge.

Vær ærlig med dig selv – kan du det her?

Der er ikke noget så dumdristigt, man kan gøre, som at overvurdere sine egne kompetencer, når det kommer til bogføring. Bogføring er kompliceret, og du skal ikke skamme dig over, hvis du har brug for hjælp til bogføring.

Det værste, du kan gøre mod dig selv og din forretning, er at bogføre, uden at du har styr på det. Det kan have fatale konsekvenser, og det kan i allerværste tilfælde ende med, at din forretning må lukke ned og sammen.